Locatie

De locatie van het voormalige tuincentrum de Wilgen, tussen de IJsseldijk en de Boveneindselaan in Krimpen aan den IJssel, biedt veel kwaliteiten. Het gebied is kleinschalig, vriendelijk en ontspannen van opzet. Het ligt in de luwte en in een rustige omgeving. In de directe omgeving van De Wilgen staan voornamelijk vrijstaande woningen, waaronder oude dijkbebouwing. Aan de zuidzijde van de Boveneindselaan staat een rijtje van zes woningen. De woningen in de omgeving staan op groene percelen en worden gekenmerkt door een traditionele bouwstijl (bakstenen woningen met kappen met dakpannen of een rieten dakbedekking).

Bij de bouw van de vrijstaande woningen op De Wilgen wordt -op eigentijdse wijze- bij deze traditionele bouwstijl aangesloten.

Rondom De Wilgen ligt een watergang. De oorspronkelijke watergang wordt hier en daar verbreed, waardoor het gebied duidelijk wordt begrensd. De watergang geeft de locatie ook echt een eigen karakter. Langs de locatie loopt aan de noordoostzijde een voetpad richting de Breekade en de IJsseldijk. Via een voetgangersbrug wordt De Wilgen met dit voetpad verbonden.